För lärare som snabbt vill komma igång med GIS i undervisningen

För att testa GIS-verktygen samlade på Skolgis-bloggen behövs inga dyra GIS-programvaror. Allt du behöver är en dator och uppkoppling till internet och lite nyfikenhet :)

torsdag 10 maj 2012

Geocaching i skolan

Geocaching har blivit populärt bland såväl vuxna som barn. Geocaching är en sysselsättning som passar för alla som har en bärbar GPS-enhet (tex en mobiltelefon med GPS-positionering). Man kan kalla geocaching för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Så noggranna koordinaterna som möjligt till gömman publiceras på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp gömman, geocachen, och anteckna sig i loggboken. Läs mer om Geocaching på Geocaching.se

Geocaching är en rolig och spännande metod för att lära sig om koordinater, kartläsning och att röra sig i naturen med hjälp av kartor. Det börjar komma många goda exempel från skolans värld där Geocaching används i undervsiningen. Läs om en skolklass på Gotland och deras upplevelser på "
Geocaching i skolan"
 
 
geocaching
 
 
Bedömd svårighetsgrad: jordglob

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar